Poll Results
Please login to vote and see the results.
Lost your password? Please enter your email address to get a reset link.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Please login to vote and see the results.
Please login to vote and see the results.
This math problem is about two people, A and B, who are partners in a business. They each put in different amounts of money to start the business. A put in Rs.6000 and B put in Rs.9000. A gets a percentage of the profit for managing the business, and the rest is divided between them in proportion toRead more
This math problem is about two people, A and B, who are partners in a business. They each put in different amounts of money to start the business.
A put in Rs.6000 and B put in Rs.9000. A gets a percentage of the profit for managing the business, and the rest is divided between them in proportion to their original investments.
So, if the business makes Rs.12000 in profit, A gets Rs.1500 and B gets Rs.6300. In order to find out the money gained by A and B, the first step is to find out how much of the Rs.12000 profit goes to A for managing the business.
This is done by dividing Rs.12000 by 100 and multiplying it by 12 1/2 (the percentage that A gets).
This equals Rs.1500, so that is how much A earns for managing the business. The rest of the profit, Rs.10500, is then divided between A and B in proportion to their original investments.
This means that A gets 2/5 of the Rs.10500, or Rs.4200, and B gets 3/5 of it, or Rs.6300. So, A ends up with Rs.5700 and B with Rs.6300.
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: A : B : C investment ratio = 1\3 : 1\4: 1\5 = 20: 15: 12 A, B, C share the profit in the ratio = 20 : 15 : 12
Explanation:
A : B : C investment ratio = 1\3 : 1\4: 1\5 = 20: 15: 12
A, B, C share the profit in the ratio = 20 : 15 : 12
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: A's investment for 36 months = Rs.8000×36 = Rs.288000 B's investment for 36 months = Rs.10000×36 = Rs.360000 C's investment for 30 months = Rs.6000×30 = Rs.180000 A : B : C's ratio of shares = 288 : 360 : 180 = 48 : 60 : 30 = 24 : 30 : 15 Total profit = Rs.9660 A's share = 9600× 24\69 =Read more
Explanation:
A’s investment for 36 months = Rs.8000×36 = Rs.288000
B’s investment for 36 months = Rs.10000×36 = Rs.360000
C’s investment for 30 months = Rs.6000×30 = Rs.180000
A : B : C’s ratio of shares = 288 : 360 : 180 = 48 : 60 : 30 = 24 : 30 : 15
Total profit = Rs.9660
A’s share = 9600× 24\69
= 140×24 = Rs.3360
B’s share = 9600× 30\24
= 140×30 = Rs.4200
C’s share = 9660× 15\24
= 140×15 = Rs.2100
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: Let the investment of C be x Investment of B = Rs. x + 600 Investment of A = Rs. x + 1500 (x+600)+x = Rs.5100 (given) 3x+2100 = 5100 3x = 5100 - 2100 = 3000 x = 1000 A : B : C share ratio = 2500 : 1600 : 1000 = 25 : 16 : 10 A's share in the profits = 1020× 25\51 = 20×25 = Rs.500
Explanation:
Let the investment of C be x
Investment of B = Rs. x + 600
Investment of A = Rs. x + 1500
(x+600)+x = Rs.5100 (given)
3x+2100 = 5100
3x = 5100 – 2100 = 3000
x = 1000
A : B : C share ratio = 2500 : 1600 : 1000 = 25 : 16 : 10
A’s share in the profits = 1020× 25\51
= 20×25 = Rs.500
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: A's investment for a year = Rs.6000 Ratio of shares =Ratio's of investment = 3 : 5 3 parts = Rs.6000 one part = Rs.2000 5 parts = 5×2000 = Rs.10000 B's investment in the business = Rs.10000
Explanation:
A’s investment for a year = Rs.6000
Ratio of shares =Ratio’s of investment = 3 : 5
3 parts = Rs.6000 one part = Rs.2000
5 parts = 5×2000 = Rs.10000
B’s investment in the business = Rs.10000
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: Ashok's investment for 12 months = = Rs.36000 Sunil's investment for 8 months = = Rs.16000 Ratio of shares = Ratio of investments = 36000 : 16000 = 36 : 16 = 18 : 8 = 9 : 4 Sunil's share = 4\13 ×2600 = Rs.800
Explanation:
Ashok’s investment for 12 months = = Rs.36000
Sunil’s investment for 8 months = = Rs.16000
Ratio of shares = Ratio of investments
= 36000 : 16000 = 36 : 16
= 18 : 8 = 9 : 4
Sunil’s share = 4\13 ×2600 = Rs.800
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: Sam's investment for 12 months = 12×7000=Rs.84000 Gupta's investment for 8 months = 8×3000=Rs.24000 Ratio of share : Ratio of investment = 84000 : 24000 = 84 : 24 = 7 : 2 Total profit = Rs.13500 Gupta's share = 13500× 2\9 = Rs.3000
Explanation:
Sam’s investment for 12 months = 12×7000=Rs.84000
Gupta’s investment for 8 months = 8×3000=Rs.24000
Ratio of share : Ratio of investment = 84000 : 24000 = 84 : 24 = 7 : 2
Total profit = Rs.13500
Gupta’s share = 13500× 2\9 = Rs.3000
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: Ratio of shares = Ratio of 1 day's work. = 1\12 :1\18 : 1\21 = 21 : 14 : 12 X's share = 4700× 21\47 = 21×100 = Rs.2100 Y's share = 4700×14\47 = 14×100 = Rs.1400 Share of X exceeds share of Y by Rs.2100 - 1400 = Rs.700
Explanation:
Ratio of shares = Ratio of 1 day’s work.
= 1\12 :1\18 : 1\21
= 21 : 14 : 12
X’s share = 4700× 21\47
= 21×100 = Rs.2100
Y’s share = 4700×14\47
= 14×100 = Rs.1400
Share of X exceeds share of Y by Rs.2100 – 1400 = Rs.700
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: Vijay : Ram : Ravi's investment Ratio = 2700 : 8100 : 7200 = 27 : 81 : 72 = 3 : 9 : 8 Ram's profit share = Rs.3600 9 parts = Rs.3600 1 part = Rs.400 Total of share = 20 parts = 20×400 = Rs.8000.
Explanation:
Vijay : Ram : Ravi’s investment Ratio = 2700 : 8100 : 7200 = 27 : 81 : 72 = 3 : 9 : 8
Ram’s profit share = Rs.3600
9 parts = Rs.3600
1 part = Rs.400
Total of share = 20 parts = 20×400 = Rs.8000.
See less
Three milkmen rented a pasture to graze their cows. A grazed 20 cows for 6 months, B grazed 40 cows for 4 months and C grazed 30 cows for 5 months. If A’s share of rent is Rs.240, then the total rent of the field is Rs.860. This means that the three milkmen paid a total of Rs.860 to rent the pastureRead more
Three milkmen rented a pasture to graze their cows. A grazed 20 cows for 6 months, B grazed 40 cows for 4 months and C grazed 30 cows for 5 months.
If A’s share of rent is Rs.240, then the total rent of the field is Rs.860. This means that the three milkmen paid a total of Rs.860 to rent the pasture for their cows to graze.
In order to find out the total share of the rent, we divide the total rent by the number of cows that each milkman grazed.
A grazed 20 cows for 6 months, so his share of rent is Rs.240. B grazed 40 cows for 4 months, so his share of rent is Rs.320. C grazed 30 cows for 5 months, so his share of rent is Rs.300.
So the total rent of the field is Rs.860, and the three milkmen paid a total of Rs.860 to rent it.
See less