Poll Results
Please login to vote and see the results.
Lost your password? Please enter your email address to get a reset link.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Please login to vote and see the results.
Please login to vote and see the results.
Correct Answer: Rs.1440 L.P. of an article = Rs. 2,000 After Discount, S.P. = 2000×80/100×90/100 = Rs.1440
Correct Answer: Rs.1440
L.P. of an article = Rs. 2,000
After Discount, S.P. =
2000×80/100×90/100
= Rs.1440
See lessPlease login to vote and see the results.
Please login to vote and see the results.
4V is the volume of the cuboid. Let the initial length, breadth and height of the cuboid be l, b and h respectively. ∴ Volume of the cuboid (V) = lbh After making changes, new length = 2l New breadth = b New height = 2h ∴ New volume of the cuboid = 2l × b × 2h = 4lbh ∴ New volume of the cuboid = 4VRead more
4V is the volume of the cuboid. Let the initial length, breadth and height of the cuboid be l, b and h respectively.
∴ Volume of the cuboid (V) = lbh
After making changes, new length = 2l
New breadth = b
New height = 2h
∴ New volume of the cuboid = 2l × b × 2h = 4lbh
∴ New volume of the cuboid = 4V
See less
Please login to vote and see the results.
Explanation: Let the quantity of the wine in the cask originally be x litres Then, quantity of wine left in cask after 4 operations =[x(1−8/x)⁴]litres ∴[x(1−8x)⁴/x] = 16/81 ⇒[1−8/x]⁴=(2/3)⁴ ⇒x=24
Explanation:
Let the quantity of the wine in the cask originally be x litres
Then, quantity of wine left in cask after 4 operations =[x(1−8/x)⁴]litres
∴[x(1−8x)⁴/x] = 16/81
⇒[1−8/x]⁴=(2/3)⁴
⇒x=24
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: Let the cost of a table and that of a chair be Rs. x and Rs, y respectively. Then, 2x + 3y = 3500 ...(i) and 3x + 2y = 4000 .....(ii) solving (i) and (ii) we get x = 1000, y = 500
Explanation:
Let the cost of a table and that of a chair be Rs. x and Rs, y respectively.
Then, 2x + 3y = 3500 …(i)
and 3x + 2y = 4000 …..(ii)
solving (i) and (ii) we get x = 1000, y = 500
See lessPlease login to vote and see the results.
Correct Answer: 7 183.5÷273.5×63.5=2?183.5÷273.5×63.5=2? (1827×6)3.5=2?=(4)3.5=2?(1827×6)3.5=2?=(4)3.5=2? [adinserter block="7"] (22)3.5=2?=>(2)7.0=27=>?=7
Correct Answer: 7
183.5÷273.5×63.5=2?183.5÷273.5×63.5=2?
(1827×6)3.5=2?=(4)3.5=2?(1827×6)3.5=2?=(4)3.5=2?
(22)3.5=2?=>(2)7.0=27=>?=7
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: Here the series follows the pattern that, product of succesive prime numbers i.e, 2 × 3 = 6 3 × 5 = 15 5 × 7 = 35 7 × 11 = 77 11 × 13 = 143 13 × 17 = 221 17 × 19 = 323 So here in place of 77 the number 63 is written. So the wrong number is 63.
Explanation:
Here the series follows the pattern that, product of succesive prime numbers i.e,
2 × 3 = 6
3 × 5 = 15
5 × 7 = 35
7 × 11 = 77
11 × 13 = 143
13 × 17 = 221
17 × 19 = 323
So here in place of 77 the number 63 is written.
So the wrong number is 63.
See lessPlease login to vote and see the results.
Explanation: The given number series follows a pattern that 196, 169, 144, 121, 100, 81, ? -27 -25 -23 -21 -19 -17 => 81 - 17 = 64 Therefore, the series is 196, 169, 144, 121, 100, 81, 64.
Explanation:
The given number series follows a pattern that
196, 169, 144, 121, 100, 81, ?
-27 -25 -23 -21 -19 -17
=> 81 – 17 = 64
Therefore, the series is 196, 169, 144, 121, 100, 81, 64.
See lessPlease login to vote and see the results.
Correct Answer: 4162141621 L.P. = Rs. 1400 After Ist Discount = 90/100×1400 = Rs. 1260 S.P. = Rs. 1200 [adinserter block="7"] Additional Discount % = 1260−1200/1260×100 = 10021
Correct Answer: 4162141621
L.P. = Rs. 1400
After Ist Discount = 90/100×1400
= Rs. 1260
S.P. = Rs. 1200
Additional Discount % = 1260−1200/1260×100
= 10021
See less
Correct Option: C Let the number be 3N and 4N. Then, 3N + 4N = 420 ⇒ 7N = 420 ⇒ N = 60 ∴ Greater number = 4 x 60 = 240
Correct Option: C
Let the number be 3N and 4N.
See lessThen, 3N + 4N = 420
⇒ 7N = 420
⇒ N = 60
∴ Greater number = 4 x 60 = 240