Poll

## ? x 147 = 6909

### Poll Results

1. Correct Option:Â B Let N x 147 = 6909 Then, N = 6909 / 147 = 47

##### Correct Option:Â B

Let N x 147 = 6909
Then, N = 6909 / 147 = 47

See less
• 0
• Share
Poll

## 5358 x 51 = ?

### Poll Results

1. Correct Option:Â B 5358 x 51 = 5358 x (50 +1 ) 5358 x 50 + 5358 x 1 =267900 + 5358 = 273258

##### Correct Option:Â B

5358 x 51 = 5358 x (50 +1 )
5358 x 50 + 5358 x 1
=267900 + 5358 = 273258

See less
• 0
• Share
Poll
Professional

## Rachita enters a shop to buy ice creams, cookies and pastries. She has to buy at least 9 units of each. She buys more cookies than ice-creams and more pastries than cookies. She picks up a total of 32 items. How many cookies does she buy?

### Poll Results

1. Ice-creams + Cookies + Pastries = 32 => 9 + 11 + 12 = 32 or, 9 + 10 + 13 = 32. So answer is 11 or 10

Ice-creams + Cookies + Pastries = 32 => 9 + 11 + 12 = 32 or, 9 + 10 + 13 = 32. So answer is 11 or 10

See less
• 0
• Share
Poll
Professional

## In the following question three squares A, B and C are given which contain four figures/ numbers related to each other. The figures / numbers in the first two squares are given as examples and bear a certain relationship to each other within the square. This relationship can be established /calculated vertically, horizontally or diagonally. Depending on this relationship between the figures/numbers in the first two squares, find out what should come in place of the question mark in the third square – C.

### Poll Results

1. Explanation Square A =>52-20=32 Square B => 36.5-20 = 16.5 Square C => -7-20=-27

Explanation

Square A =>52-20=32 Square B => 36.5-20 = 16.5 Square C => -7-20=-27

See less
• 0
• Share
Poll
Professional

## In every 30 minutes the time of a watch increases by 3 minutes. After setting the correct time at 5 a.m., what time will the watch show after 6 hours ?

### Poll Results

1. Explanation Time gained in 6 hours =360/30= 12. 3 mins increase in 30 mins so in 6 hrs will increase by 12x3=36 min. So need to add 6 hrs 36 mins to 5 am. So the time will be 11: 36 am.

Explanation

Time gained in 6 hours =360/30= 12. 3 mins increase in 30 mins so in 6 hrs will increase by 12×3=36 min. So need to add 6 hrs 36 mins to 5 am. So the time will be 11: 36 am.

See less
• 0
• Share
Poll
Professional

## A man travels 2 miles, turns left and travels another 4 miles, then turns right and travels yet another mile. How far is he from the starting point.

### Poll Results

1. Explanation Suppose the man travels 2 miles from A and ends at D by taking turns atÂ  point B and C. If we draw the fig and try to extend the line AB where a parallel to CB is drawn from point P and crosses the extended line of AB at E. So if we see the fig ADE triangle will form a right angle triangRead more

Explanation

Suppose the man travels 2 miles from A and ends at D by taking turns atÂ  point B and C. If we draw the fig and try to extend the line AB where a parallel to CB is drawn from point P and crosses the extended line of AB at E. So if we see the fig ADE triangle will form a right angle triangle.Â  AD is asked. AD= root over of DE square+ AE square. DE=CB, AE=AB+CD. So DE=4, AE=2+1=3. AD=âˆš(16+9)=âˆš25=5 miles

See less
• 0
• Share
Poll
Professional

## A person starts from A and travels 3 km. in the north east direction and then travels 4 km. in the south east direction and reaches B. The distance between A and B is

### Poll Results

1. Explanation If the person starts from A then turns at point C then reached at B. If we draw a fig ACB will form a right angle triangle where AB square= AC square+ BC square=9+16=25 =>AC=5km

Explanation

If the person starts from A then turns at point C then reached at B. If we draw a fig ACB will form a right angle triangle where AB square= AC square+ BC square=9+16=25 =>AC=5km

See less
• 0
• Share
Poll
Professional

## A went 10 m to the east, then turned north and walked another 15 m. then turned west and covered 12 m. and then turned south and covered 15 m. How far is he from his starting point.

### Poll Results

1. Explanation Suppose A starts from point P and ends at point T by turning at point Q, R and S. If we draw a fig we will get to know PT=RS-PQ=12-10=2m

Explanation

Suppose A starts from point P and ends at point T by turning at point Q, R and S. If we draw a fig we will get to know PT=RS-PQ=12-10=2m

See less
• 0
• Share
Poll
Professional

## A starts and walks towards south. He then turns to his right and walks 3 km and then again turn left and walks 5 km. In which direction is he from the starting point.

### Poll Results

1. Explanation If we draw the fig it is clear that the ending point is towards south from the starting point.

Explanation

If we draw the fig it is clear that the ending point is towards south from the starting point.

See less
• 0
• Share
Poll
Professional